Ik val niet af. Wat moet ik doen?

Het belangrijkste gegeven dat je in de gaten moet houden om af te vallen is je energiebalans. Dit betekent dus dat je meer energie moet gebruiken dan dat je via je voeding binnenkrijgt.. dit wordt ook wel een energietekort genoemd.

Simpel gezegd: je moet minder calorieën eten dan dat je verbruikt op een dag.

Als je dit niet doet dan is de kans nihil dat je gewicht gaat verliezen. Je kunt ook met Keto en/of Paleo voeding alsnog teveel calorieën binnenkrijgen, waardoor je niet afvalt.

Iemand die 1500kcal aan M&M's eet zal dus eerder gewicht verliezen dan iemand die 1800 kcal aan avocado's eet. Raar, maar waar! Al is het geen gezonde manier van afvallen natuurlijk!

Om goede resultaten te boeken zul je dus een energietekort moeten creëren met voeding dat groot genoeg is.

Als je dus wil afvallen zijn er twee dingen die je kunt aanpassen om dit energietekort te bewerkstelligen: 

- Energieverbruik (door sporten en beweging) 
- Energieconsumptie (uit voeding)

Door meer te bewegen gaat je energieverbruik omhoog, waardoor je sneller in een energietekort zult raken. Hetzelfde geldt voor het omlaag schroeven van je calorieën die je eet op een dag. Minder calorieën uit voeding betekenen ook dat je sneller een energietekort zult creëren. 

Als je wil weten wat je dagelijks aan calorieën binnen hoort te krijgen om af te kunnen vallen raad ik je aan om onze Keto Calculator te gebruiken. Deze laat precies zien wat je dagelijkse behoefte aan calorieën is.

Vervolgens kun je met handige applicaties zoals Fatsecret, Fitatu of MyFitnessPal je dagelijkse voeding bij te houden..zodat je inzicht krijgt in wat je dagelijks aan calorieën binnenkrijgt. 

En zo kun je precies zien of je in een energietekort zit dat groot genoeg is om af te vallen!

Als het afvallen niet zo snel verloopt als je wilt..dan kan het ook zijn dat je mogelijk vocht vasthoudt.. en dan is geduld een schone zaak, meer hierover lees je in dit artikel:

https://keto.nl/fat-whoosh-plateaus/

Ik hoop je met dit antwoord te hebben geholpen! Mochten er nog onduidelijkheden zijn..stuur ons dan gerust nog een berichtje.. We helpen je graag!