Ik heb een hoog cholesterol. Kan dit icm Keto?

We hebben met betrekking tot het eten van vet en cholesterol een interessant artikel geschreven dat een aantal misvattingen over cholesterol. 

Dit artikel vind je HIER.

Waar het op neer komt is dat cholesterol lang niet zo slecht is als dat gedacht wordt. Waar het bij cholesterol om gaat is de type eiwitdeeltjes waar cholesterol mee wordt getransporteerd door jouw bloedbaan: de zogenaamde LDL en HDL-deeltjes. 

Ook is het van belang om het triglyceridengehalte (vrij vetzuren) in het bloed in relatie met deze LDL-deeltjes in de gaten te houden. 

Het ketogeen dieet kan deze cholesterolscores en vrije vetzuren positief beïnvloeden. Dit betekent dat het HDL-cholesterol stijgt en het gehalte vetzuren in het bloed daalt. 

Het kan dus zijn dat je totale cholesterol stijgt, maar als dit wordt veroorzaakt door een toename van het HD-cholesterol dan is dit juist een positief gegeven. 

Ik kan begrijpen dat mijn bovenstaande verhaal nogal wetenschappelijk overkomt. Dus ik raad je aan om het artikel HIER over cholesterol en ketogeen dieet te lezen. 

Mocht je daarna nog bepaalde vragen hebben of mochten er onduidelijkheden zijn, laat het ons weten! Dan kijken we hoe we jou verder kunnen helpen!